Přeskočit na obsah

Food stories

    O MNĚ

    Psal se 22. květen 2021, když jsem sedla k počítači, abych začala pracovat na myšlence, kterou jsem měla v hlavě už pár měsíců. Mít svoje místo, svůj food blog, jenž nebude pouze o receptech, ale i o základech vaření, kuchyňském náčiní, jednotlivých surovinách, využití každé jejich části a o samotném pěstování. Postupně jsem poskládala tento web a začala vyprávět zajímavé příběhy o jídle. Food stories.

    A jak jsem se k tomuto tématu dostala? V oboru nepracuji, již několikátým rokem brouzdám v tvorbě contentu, ale chodila jsem na střední hotelovou školu, kde to všechno začalo. Přidaly se rady mé maminky, postupně jsem sbírala zkušenosti a zkoušela nové a nové věci. Natolik mě to všechno pohltilo až jsem založila svůj první food blog. Jenže po pěti letech přišel čas se rozloučit a začít něco nového, propracovanějšího.

    V kuchyni ráda využívám dostupné ingredience z obchodů, ale i takové, které seženu u rodičů na zahradě, v přírodě i v květináči na parapetu. Miluji lokální produkty i kvalitní a čerstvé suroviny. Navíc jsem zastáncem jednoduchosti, využití každé části potraviny a vaření bez plýtvání.

    Kromě vaření moc ráda fotím, sleduji hokej, chodím na procházky se psem, čtu, koukám na seriály a klábosím s kamarádkami v kavárnách. O jídle mluvím hodně a dlouze, a to hlavně, když mi něco opravdu chutná. Mezi mé oblíbené pokrmy patří sekaná s bramborovou kaší, lečo, koprovka a sladké. Co nemusím, tak jsou jídla s houbami, rýžový nákyp a cokoliv s mořskými plody.

    Mezi rubrikami jsou i dvě specifické. Jedná se o recepty bez laktózy, které vařím pravidelně, jelikož sama mám částečnou intoleranci. Dále tam patří jídla bez lepku, která jsou v dnešní době dost vyhledávaná.

    Budu ráda za každý komentář a váš názor či tip. Ráda se inspiruji a cokoliv vyzkouším. Děkuji a budu se těšit!

    SPOLUPRÁCE

    Měla jsem pár příležitostí spolupracovat s několika skvělými firmami. A to jak jednorázově, tak i dlouhodobě. Jsem otevřena jakýmkoliv dalším spolupracím, které si však řádně vybírám. Chci, aby tématicky zapadaly do myšlenky blogu a zároveň, aby byla spolupráce oboustranně příjemná, přínosná a dokázali jsme společně vymyslet něco zajímavého. 

    Probíhají nejen na tomto blogu, ale i na sociálních sítích (Facebook a Instagram), kam se snažím vždy vymyslet co nejzajímavější zpracování obsahu.

    Vše tvořím sama a předávám co nejobjektivnější zkušenosti. Proto nejdříve produkty (případně služby) vyzkouším, vymyslím kreativní nápad, sepíši a nafotím. Pokud byste měli zájem a nabídku spolupráce, neváhejte se ozvat na e-mail (viz. KONTAKT), případně na sociálních sítích.

    FOODSTORIES V MÉDIÍCH

    Deník.cz

    Několik receptů z blogu se dostalo i do médií. V tištěné podobě jste mohli vidět recept na tapiokový pudink a jablečný koláč, které byly součástí přílohy Středočeského týdeníku v Denících ve Středočeském kraji a Praze (viz. foto výše). Stejně tak se oba objevily i na jejich webu, včetně velikonočních receptů na mazanec a vajíčkovou pomazánku.