RUMOVÉ KULIČKY
Vánoce už klepou na dveře a vy jste nestihli upéct ani jeden druh cukroví? Nezoufejte! Existuje nepečená sladkost, kterou stihnete připravit během chvilky, a tak budete mít co nabídnout svým přátelům, rodině a dalším hostům. Řešením jsou jednoduché rumové kuličky! Oblíbené cukroví můžete vyzkoušet hned v několika variantách, třeba s kokosem, ořechy či jakýmkoliv zdobením na dorty. Tak co na to říkáte? Už jste je někdy zkoušeli?
SERVÍROVÁNÍ, KTERÉ SI ZAMILUJETE
Během vánočních svátků byste měli cukroví servírovat slavnostně. Nandat ho tak, aby vypadalo hezky, můžete na okrasný talíř, tác nebo ozdobný stojan na dort. Jeden takový kameninový kousek ve stylovém vánočním designu má i značka Bloomingville!
Ta je známá svým nádobím z kvalitních materiálů s propracovanými motivy. Jejich produkty můžete zakoupit na bonami.cz, kde jsem se do vybraného kousku zamilovala na první pohled. Nejenže je z mého oblíbeného materiálu, ale má i překrásnou červenou kresbu. No řekněte, není to nádhera? A na čem servírujete svým hostům sladké pohoštění vy?
CO BUDE POTŘEBA? (na cca 50 ks)
- 150 g másla (lze použít i bezlaktózové)
- 190 ml rumu
- 80 g moučkového cukru
- 70 g kakaa na vaření
- 180 g piškotů
- 2 lžíce arašídového másla
+ 40 g strouhaného kokosu na kokosovou verzi
+ 30 g mletých ořechů na ořechovou verzi
POSTUP
- Připravte a navažte všechny potřebné suroviny. Nechte je při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu, aby každá z nich měla stejnou teplotu.
- Piškoty namelte na menší kousky – buďto pomocí stolního mixéru, případně je vložte do sáčku a rozdrťte válečkem. Přendejte do mísy.
- Kakao na vaření a moučkový cukr prosejte přes síto k piškotům, přisypte strouhaný kokos či mleté ořechy (dle vybrané verze) a promíchejte.
- Do druhé mísy vložte měkké máslo, přidejte arašídové máslo, vlijte rum a taktéž promíchejte.
- Obě směsi spojte a vytvarujte kuličky, které obalte v kokosu, případně v ořechách (dle vybrané verze).
- Hotové je vložte do krabičky, uzavřete a uchovávejte v chladu, nejlépe v lednici.
TIPY
- kakao a moučkový cukr prosejte, aby byly obě ingredience jemné a bez hrudek
- máslo musí být měkké, aby se s ním dobře pracovalo – proto ho vyndejte z lednice předem
- kuličky pěkně vytvarujte, v chladu pak ztuhnou a budou držet tvar
Spolupráce s bonami.cz