Přeskočit na obsah

Food stories

    PODZIMNÍ SALÁT

    Léto už pomalu končí, ač to za okny nevypadá, ale čas na vydatný zeleninový salát je i na podzim. Nejen, že využijete sezónní ingredience, jako je dýně a lilek, ale s pomocí několika španělských delikates můžete zavzpomínat i na letní dovolenou u moře. Třeba takový chutný jamón, jemný dresink či kapary dodají salátu tu správnou chuť a postarají se o nezapomenutelný zážitek z vašeho obědu či večeře. Už jste někdy vyzkoušeli nějaký jednoduchý podzimní salát?

    KOUSEK LÉTA I V SYCHRAVÉM POČASÍ

    Saláty nejím jen v letních měsících, ale ráda si je dám během celého roku. Vždy je přizpůsobuji sezóně, takže na podzim sahám po hokkaido dýni a lilku, v prosinci si pak ráda pochutnám na klasickém bramborovém. Když jsem tedy dostala balíček španělských delikates, hned jsem věděla, co z nich připravím, a jak si je vychutnám. A navíc, že připravím jídlo, které nasytí a hravě zastíní i vydatný hlavní pokrm.

    ŠPANĚLSKÉ DELIKATESY

    Znáte e-shop a prodejnu eDelikatesy.cz? Sídlí na Praze 2 ve Vyšehradské ulici a v nabídce mají spoustu kvalitních delikates, které jezdí osobně vybírat do slunného Španělska. Otevřeno mají celý týden, díky tomu je můžete zajít nakoupit kdykoliv na ně máte chuť a sníst si je v pohodlí domova. Pokud chcete navnímat více španělské atmosféry, můžete posedět u sklenky vína, ochutnat tapas, vypít kávu i oblíbenou sangrii přímo na prodejně. A jestli to máte do Prahy daleko, nic se neděje. Veškeré produkty naleznete na e-shopu edelikatesy.cz.


    CO BUDE POTŘEBA? (na 2 porce)

    POSTUP

    1. Připravte a navažte všechny potřebné suroviny.
    2. Troubu rozehřejte na 180 °C (horní a spodní ohřev).
    3. Dýni a lilek očistěte, nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
    4. Oboje zakápněte olivovým olejem, osolte a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct na 30 minut.
    5. Mezitím propláchněte a osušte salát. Pokud máte celý kus, tak ho nakrájejte.
    6. Salát vložte do mísy, přidejte k němu dresink se solí a promíchejte.
    7. Jamón natrhejte na menší kusy.
    8. Ovčí sýr a kousky paprik nakrájejte na tenké plátky.
    9. Teď si připravte talíř, na který rozložte ochucený salát, a poté pečenou dýni s lilkem.
    10. Dále pokračujte s paprikou, jamónem, sýrem a kapary.
    11. Podávejte s krekry či pečivem.

    TIPY ZELENINOVÝ SALÁT

    • salát lze doplnit i ořechy, skvěle bude chutnat s vlašskými ořechy i mandlemi
    • použitý dresink se skvěle hodí i ke kuřecímu masu
    • salát je vydatný, takže vás plnohodnotně nasytí
    • objevte další recept se španělskými delikatesami – kuře s rýží z jedné pánve


    Spolupráce se Sabores & eDelikatesy.cz

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.